Zatvoren 11-ti 6-to aprilski turnir11. BH Telecom medjunarodni košarkaški turnir za dječake povom Dana grada Sarajeva je svečano zatvoren. U vrhunskoj organizaciji,24 ekipe iz BiH i regiona,dvije reprezentacije,300 ucesnika,igraca,trenera i sudija. Parada mladosti i ljubavi prema igri izmedju dva obruca. KK KOS se jos jednom dokazao kao dobar domacin a grad Sarajevo kao mjesto koje moze da okupi svu tu mladost u sebi i da im pruzi nezaboravne trenutke. Hvala svim ucesnicima na fer i korektnom ponasanju. Hvala našim sponzorima i donatorima na pomoći u organizaciji još jednog uspješnog turnira! Idemo dalje. Pripreme za 12.Medjunarodni 6-to aprilski kosarkaski turnir pocinju vec sutra!!!!! Šestoaprilski turnir u košarci u četiri kategorije (juniori, kadeti, pioniri i minibasket) održan je u protekla tri dana u KSC ‘Skenderija’ i dvorani hotela Hollywood.Na turniru je bilo zanimljivih okršaja u svim kategorijama. Najzanimljivije je bilo u juniorskoj konkurenciji. U meču za peto mjesto je slavila Reprezentacija BiH koja je snage odmjerila s Reprezentacijom Makedonije(69-61).Treće mjesto je pripalo K.K.Budućnost koja je savladala K.K. Kvarner rezultatom 94-57. Finalna utakmica juniorskog takmičenja donijela je dvoboj između K.K.KOŠ-a i K.K. SPARS-a. SPARS je ovaj put bio bolji od naših momaka te zasluženo slavio na kraju rezultatom 85-62. Proglašena je i petorka turnira-juniori: Dorijan Benković(Kvarner), Andrija Slavković(Budućnost Voli),Emir Bačvić (KOŠ),Kenan Kamenjaš(SPARS) i Tarik Biberović (SPARS). Kenan Kamenjaš je MVP turnira! Kadetsko takmičenje je pripalo domaćinima, KOŠ-u,koji su odličnom igrom u finalu svladali ekipu K.K.Dubrovnik.Treće mjesto je pripalo ekipi K.K.Modriča koja je savladala K.K. Kvarner. Petorka turnira-kadeti: Mirza Selimović (KOŠ),Alija Islamović (KOŠ),Stefan Popović (Modriča),Vito Kučić (Kvarner)i Koprivica Petar (Dubrovnik). Alija Islamović je MVP turnira. U kategoriji pionira K.K.Budućnost Bijeljina je zauzela 1. mjesto u finalu protiv K.K.Kvarner.Trece mjesto je osvojila ekipa Sparsa u utakmici protiv K.K.Kakanj.Peto mjesto je osvojila K.K.Cedevita a 6.mjesto K.K.Koš. Petorka turnira-pioniri: Barol Lučić(Kakanj),Bejtić Alen(SPARS),Damijan Škoro (KOŠ),Sablić Anton(Kvarner),Radovanović Nikola (Budućnost Bj.) MVP turnira je Nikola Radovanović(Budućnost Bijeljina). U kategoriji minibasket: 1.KK"Zadar" 2.KK"Budućnost" 3.KK"Koš" 4.KK"Široki" 5.KK"Leotar" 6.KK"Dubrovnik" 7.K.K.”Rijeka” 8.KK"Rudeš"

Otvoren 11-ti Međunarodni šestoaprilski turnirU Sarajevu je otvoren 11. Međunarodni šestoaprilski turnir u košarci u organizaciji KK Koš. Turnir na kojem učestvuju 24 ekipe u četiri kategorije juniori,kadeti,pioniri i minibasket zvanično je otvorio gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka. Ceremoniju otvaranja uveličao je, direktor za razvoj i poslovanje BH Telecoma gospodin Duljko Hasić ,ispred NLB banke direktorica Lidija Žigić te g. Dubravko Barbarić kao prijatlej kluba koji su od organizatora dobili zahvalnice i prigodne poklone za pomoć u organizaciji ovog turnira.

29 Dec
Obavijest za članove

Obavijest za članove

OBAVJEŠTENJE

Obavještavamo naše članove da radi predstojećiih novogodišnjih praznika i zimskog raspusta trenažni proces neće se odvijati u periodu od 29.12.2017.godine do 07.01.2018.godine

Od 08.01.2018.godine počinje trenažni proces po rasporedu koji je u prilogu.

Ujedno svim našim članovima želimo sretnu novu godinu.

22 Nov
Danas su se našim kadetima na treningu pridružili dvojica reprezentativaca BiH

Danas su se našim kadetima na treningu pridružili dvojica reprezentativaca BiH

Danas su se našim kadetima na treningu pridružili dvojica reprezentativaca BiH i prisjetili se svojih početaka u našem klubu.S ponosom pratimo karijere svojih bivših igrača Edina Atića i Džanana Muse.U petak svi u Skenderiju da podržimo sjajnu generaciju košarkaša!!!!

21 Nov
Interna liga KK"KOŠ" je počela

Interna liga KK"KOŠ" je počela

Interna liga KK"KOŠ" je počela 
Odigrano je prvo kolo interne lige za sezonu 2017/18
U nastavku donosimo dio atmosfere i rezultate odigranih utakmica.

        


KK”KOŠ”-Sarajevo je osnovan 08.06.2007.godine od strane bivšeg vrhunskog igrača i reprezentativca BiH Seje Bukve. Klub počinje zvanično sa radom u oktobru mjesecu 2007.godine, stidljivo i neopaženo sa svega 50-tak dječaka i djevojčica. Vođen vizijom svog osnivača Seje Bukve, malo po malo, iz mjeseca u mjesec masovnost u klubu postaje veća...
Više o nama...

[icon name="facebook" /]