Završen prvi košarkaški kamp Bjelašnica 2017

Written by 
Published in Vijesti
Rate this item
(0 votes)


Danas je završen prvi "TELEMACH KOŠARKAŠKI KAMP ZA DJEČAKE I DJEVOJČICE BJELAŠNICA 2017." u čijem je radu proteklih 7 dana učestvovalo 90 dječaka i djevojčica iz cijele BiH,uz 12 trenera.Kamp su otvorili reprezentativci BiH: Džanan Musa,Njegoš Sikiraš i Edin Atić.
Kamp se održao u saradnji više klubova i to K.K."Koš",ŽKK "Konjic",KK i ŽKK "Tešanj",KK "Željezničar",KK "Kiseljak" i KK "Igman Istočna Ilidža".
Naglašavamo naše zadovoljstvo odazivom djece na prvi kamp,kao i fantastičnom atmosferom tokom
cijelog kampa.U toku kampa se radilo naporno,učile su se nove košarkaške vještine,čime smo ostvarili naš cilj a to je da djeca razvijaju talenat i da shvate da samo trudom i radom mogu postići da mozda jednog dana postanu poznati košarkaši.
Nakon napora,osim relaksacije u bazenu,našli smo vremena i za zabavu.Djeca su imala organizovanu disko večer u sklopu hotela na kojoj su se natjecala i u karaoke pjevanju.
Kompanija TELEMACH ,generalni sponzor kampa,je obezbjedila ukupno 5 tableta za najuspješnije pojedince kampa po izboru trenera.Treneri su odlučili da 4 tableta dodjele košarkašima koji pobjede u igri jedan na jedan,a da peti dodjele pobjedniku karaoke zabave.Tablete su dobili: Vedad Delija,Berina Mustafica,Azra Nikšić,Mirza Selimović i košarkašica sa lijepim glasom Alisa Hadžihusejnović.
Svi polaznici kampa su nagradjeni vrijednim vaučerima koje je obezbjedila kompanija TELEMACH.Ovim putem zahvaljujemo našem generalnom sponzoru Telemachu na vrijednim nagradama i pomoći u organizaciji kampa!
Tkdj. zahvaljujemo se i ostalim sponzorima koji su doprinijeli održavanju kampa: NLB banka,Medjunarodni aerodrom Sarajevo,BH Gas,PROLAB doo,SINALCO doo koji je počastio djecu svojim proizvodima i nagradama.
Za vrhunski izgled svih polaznika pobrinula se kompanija No1 koja je izradila opremu za djecu,a sponzor trenera je bila kompanija Adidas.
Proglašene su i najbolje petorke kampa podjeljene po grupama,najbolji šuteri za 2 i 3 poena,najbolji šuteri slobodnih bacanja,a za mladje je organizovano i takmičenje u košarkaškom poligonu gdje su najbolji nagradjeni.
Još jednom smo se uvjerili u vrhunske uslove koje nam pruža Bjelašnica,sportske terene koji se nalaze vani,a posebno nam je bilo zadovoljstvo što smo bili smješteni u jednom od najljepših hotela,hotelu "Bjelašnica". Ovom prilikom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu i ljubaznosti tokom
našeg boravka u hotelu.Naše zadovoljstvo je rezultiralo produžavanjem ugovora s hotelom
za slijedece 4 godine!
Naše najveće zadovoljstvo,kao organizatora,je vidjeti djecu sretnu i zadovoljnu.Djeca su stekla nova prijateljstva,nova znanja i otišla su s kampa sa žaljenjem što je vec završio.
Mi vam,djeco,zahvaljujemo na odličnom ponašanju tokom kampa i upućujemo vam poziv na novo druženje za godinu dana na drugom "Košarkaškom kampu Bjelašnica 2018."!!!!!


Read 851 times

        


KK”KOŠ”-Sarajevo je osnovan 08.06.2007.godine od strane bivšeg vrhunskog igrača i reprezentativca BiH Seje Bukve. Klub počinje zvanično sa radom u oktobru mjesecu 2007.godine, stidljivo i neopaženo sa svega 50-tak dječaka i djevojčica. Vođen vizijom svog osnivača Seje Bukve, malo po malo, iz mjeseca u mjesec masovnost u klubu postaje veća...
Više o nama...

[icon name="facebook" /]