Vijesti

Vijesti (192)

Obavijest za članove kluba

Written by
Published in Vijesti

Upravni odbor KSBiH donio je odluku da u narednoj takmičarskoj sezoni 2017/2018 ostaju ista godišta kao i predhodne sezone 
Juniori godišta 1999/2000
Kadeti godišta 2001/2002
Pioniri godišta 2003/2004
Minibasket godišta 2005/2006
Ovom odlukom pridružili smo se zemljama regiona koji su ovaj sistem ranije primjenjivale.

Pozivamo naše igrače da se odazovu okupljanju koje je zakazano u ponedjeljak na atletskom poligonu i to juniori i kadeti u 08:30 a pioniri, minibasket i djevojčice u 09:00 
Za prvu sedmicu planiran je trenazni proces na atletskom poligonu i to:

Juniori i kadeti u 08:30 (ponedjeljak,utorak, četvrtak i petak)

Pioniri, minibasket i djevojčice u 09:30 (ponedjeljak,utorak, četvrtak i petak)

Raspored termina za dvoranu naknadno će biti objavljeni.

Završen prvi košarkaški kamp Bjelašnica 2017

Written by
Published in Vijesti


Danas je završen prvi "TELEMACH KOŠARKAŠKI KAMP ZA DJEČAKE I DJEVOJČICE BJELAŠNICA 2017." u čijem je radu proteklih 7 dana učestvovalo 90 dječaka i djevojčica iz cijele BiH,uz 12 trenera.Kamp su otvorili reprezentativci BiH: Džanan Musa,Njegoš Sikiraš i Edin Atić.
Kamp se održao u saradnji više klubova i to K.K."Koš",ŽKK "Konjic",KK i ŽKK "Tešanj",KK "Željezničar",KK "Kiseljak" i KK "Igman Istočna Ilidža".
Naglašavamo naše zadovoljstvo odazivom djece na prvi kamp,kao i fantastičnom atmosferom tokom
cijelog kampa.U toku kampa se radilo naporno,učile su se nove košarkaške vještine,čime smo ostvarili naš cilj a to je da djeca razvijaju talenat i da shvate da samo trudom i radom mogu postići da mozda jednog dana postanu poznati košarkaši.
Nakon napora,osim relaksacije u bazenu,našli smo vremena i za zabavu.Djeca su imala organizovanu disko večer u sklopu hotela na kojoj su se natjecala i u karaoke pjevanju.
Kompanija TELEMACH ,generalni sponzor kampa,je obezbjedila ukupno 5 tableta za najuspješnije pojedince kampa po izboru trenera.Treneri su odlučili da 4 tableta dodjele košarkašima koji pobjede u igri jedan na jedan,a da peti dodjele pobjedniku karaoke zabave.Tablete su dobili: Vedad Delija,Berina Mustafica,Azra Nikšić,Mirza Selimović i košarkašica sa lijepim glasom Alisa Hadžihusejnović.
Svi polaznici kampa su nagradjeni vrijednim vaučerima koje je obezbjedila kompanija TELEMACH.Ovim putem zahvaljujemo našem generalnom sponzoru Telemachu na vrijednim nagradama i pomoći u organizaciji kampa!
Tkdj. zahvaljujemo se i ostalim sponzorima koji su doprinijeli održavanju kampa: NLB banka,Medjunarodni aerodrom Sarajevo,BH Gas,PROLAB doo,SINALCO doo koji je počastio djecu svojim proizvodima i nagradama.
Za vrhunski izgled svih polaznika pobrinula se kompanija No1 koja je izradila opremu za djecu,a sponzor trenera je bila kompanija Adidas.
Proglašene su i najbolje petorke kampa podjeljene po grupama,najbolji šuteri za 2 i 3 poena,najbolji šuteri slobodnih bacanja,a za mladje je organizovano i takmičenje u košarkaškom poligonu gdje su najbolji nagradjeni.
Još jednom smo se uvjerili u vrhunske uslove koje nam pruža Bjelašnica,sportske terene koji se nalaze vani,a posebno nam je bilo zadovoljstvo što smo bili smješteni u jednom od najljepših hotela,hotelu "Bjelašnica". Ovom prilikom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu i ljubaznosti tokom
našeg boravka u hotelu.Naše zadovoljstvo je rezultiralo produžavanjem ugovora s hotelom
za slijedece 4 godine!
Naše najveće zadovoljstvo,kao organizatora,je vidjeti djecu sretnu i zadovoljnu.Djeca su stekla nova prijateljstva,nova znanja i otišla su s kampa sa žaljenjem što je vec završio.
Mi vam,djeco,zahvaljujemo na odličnom ponašanju tokom kampa i upućujemo vam poziv na novo druženje za godinu dana na drugom "Košarkaškom kampu Bjelašnica 2018."!!!!!

View the embedded image gallery online at:
http://kos.ba/index.php/vijesti#sigProGalleriaf03d1d6097

Danas dan odmora na kampu

Written by
Published in Vijesti


Danas je dan odmora..Neki igraju fudbal a neki se brčkaju,a neki su se i popeli na vrh planine!!! ;)

View the embedded image gallery online at:
http://kos.ba/index.php/vijesti#sigProGalleria97810d61fa

Počeo kamp Bješnica 2017

Written by
Published in Vijesti


Počeli smooooooo!!!!
Prvi dan okupljanja,kiša lije,ali nije uspjela pokvariti zadovoljstvo djece :)
Svi zadovoljni,djeca-roditelji-treneri :)
Oprema odlična,hotel Bjelašnica nudi fantastične uslove,3 reprezentativca došla da pruže podršku djeci-hvala Džananu Musi,Njegošu Sikirašu i Edinu Atiću na podrški-uzvratit ćemo i mi navijanjem za reprezentaciju a možda dobijete i budućeg kolegu s ovog kampa ;)

View the embedded image gallery online at:
http://kos.ba/index.php/vijesti#sigProGalleria18738af727

K.K.Koš se uz ručak,našim juniorima i trenerima zahvalio na odličnom rezultatu-osvajanje 2. mjesta u prvenstvu BiH

Written by
Published in Vijesti


K.K.Koš se uz ručak,našim juniorima i trenerima zahvalio na odličnom rezultatu-osvajanje 2. mjesta u prvenstvu BiH!!!Onima koji nastavljaju u reprezentativnim selekcijama želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu,da predstavljaju svoj klub kao i do sad,a ostalim momcima želimo ugodan odmor.

Amar Barukcija, Vedran Mirkovic i Kenan Kamenjas pozvani u U18 reprezentaciju BiH

Written by
Published in Vijesti

Nakon uspješne sezone i uspješno završene lige mladih BiH naša tri igrača Amar Barukcija, Vedran Mirkovic i Kenan Kamenjas nastavljaju sa juniorskom reprezentacijom BiH. 
Ponosni smo na naše igrače i želimo im puno uspjeha.

Selektor muške U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine, Boris Džidić objavio je uži spisak igrača za Evropsko prvenstvo A divizije, koje će se od 29.07. do 06.08. održati u Slovačkoj. 

Na spisku selektora Džidića nalazi se sljedećih 20 imena:

Adi Alikadić (Radnički), Amar Barukčija (Koš), Hamza Begić (Gen), Sani Čampara (Real Madrid), Emir Čerkezović (OKK Sloboda), Armin Hrštič (Branik Maribor), Vojin Ilić (OKK Spars Ziraat bank), Aljoša Janković (Igokea), Kenan Kamenjaš (Koš), Srđan Kočić (OKK Spars Ziraat bank), Nikola Kraljević (OKK Leotar), Vedran Mirković (Koš), Lazar Mutić (Hospitales Torrelodones), Nedim Omerović (OKK Sloboda), Stefan Radosavljević (Igokea), Đorđe Savić (Igokea), Njegoš Sikiraš (Montakit Fuenlabrada), Robert Soldo (Zrinjski), Patrik Tabak (Rogaška Crystal), Stefan Adžić (Partizan).

Muška juniorska reprezentacija okupiće se u ponedjeljak, 26. juna u Sarajevu, gdje će boraviti do 6. jula, kada putuju u Sloveniju.

Juniori osvojili drugo mjesto u državnoj ligi

Written by
Published in Vijesti


Čestitamo našim juniorima na borbenosti i sjajnoj igri koju su pokazali u finalu Lige mladih!
Odigrali smo fantastično finale a sreća je ovaj put bila na strani K.K.Igokee.
Bravo za naše srebrne momke!!!!

View the embedded image gallery online at:
http://kos.ba/index.php/vijesti#sigProGalleria4acbd3236c


Sejo Bukva danas je u prostorijama kluba dogovorio novo trenersko pojačanje a riječ je o Senadu Redžiću

Written by
Published in Vijesti


Osnivač košarkaškog kluba “KOŠ” Sejo Bukva danas je u prostorijama kluba dogovorio novo trenersko pojačanje za sezonu 2017/2018 a riječ je o Senadu Redžiću dugogodišnjem košarkaškom treneru iz Sarajeva.
Redžić je počeo svoju trenersku karijeru u KK” KK Rin Family” te je bio šef omladinskog pogona KK”BOSNA”pomoćnik Vladi Vukojičiću sa prvim timom KK”BOSNA”te pomoćnik Nenadu Markoviću sa juniorskom košarkaškom reprezentacijom BiH isto tako prije dolaska u naš klub bio je trener omladinskih selekcija KK”SPARS”.

Ovim putem treneru Redžiću želimo dobrodošlicu u naš klub te puno sportskih uspjeha sa našim mladim selekcijama.

        


KK”KOŠ”-Sarajevo je osnovan 08.06.2007.godine od strane bivšeg vrhunskog igrača i reprezentativca BiH Seje Bukve. Klub počinje zvanično sa radom u oktobru mjesecu 2007.godine, stidljivo i neopaženo sa svega 50-tak dječaka i djevojčica. Vođen vizijom svog osnivača Seje Bukve, malo po malo, iz mjeseca u mjesec masovnost u klubu postaje veća...
Više o nama...

[icon name="facebook" /]