O Nama

Written by 
Published in O Nama
Rate this item
(9 votes)

KOŠARKAŠKI KLUB “KOŠ”-SARAJEVO

KK”KOŠ”-Sarajevo je osnovan 08.06.2007.godine od strane bivšeg vrhunskog igrača i reprezentativca BiH Seje Bukve. Klub počinje zvanično sa radom u oktobru mjesecu 2007.godine, stidljivo i neopaženo sa svega 50-tak dječaka i djevojčica. Vođen vizijom svog osnivača Seje Bukve, malo po malo, iz mjeseca u mjesec masovnost u klubu postaje veća.

Počinju i prva putovanja ( Hrvatska, Mađarska, Italija, Francuska…) kao jedna od prvih reklama kluba i njihovih polaznika. Igraju se prve utakmice, djeca postižu svoje prve poene, osjećaju po prvi put draži putovanja, utakmica, pripadanja timu…Organizuju se i prvi ljetni i zimski kampovi gdje djeca osim odmora i treniraju pod budnim okom svojih trenera, fiziotarapeuta i psihologa, a sve u cilju da djeca pravilno odrastaju na psiho-fizičkom planu daleko od poroka ulice i današnjeg vremena.

Malo po malo, KK”KOŠ” postaje “vidljiv” i prepoznat, te sve veći broj djece pristiže i hrli u Koš okrilje.Naravno, povećava se broj treninga, povećava se broj sala za treniranje kao i broj trenera i uposlenika u klubu.

SADAŠNJOST

Danas, nakon više od 8 godine postojanja, KK”KOŠ” Sarajevo je prepoznatljiv brend u oblasti sporta i košarke te po masovnosti i rezultatima  parira sportskim prijateljima iz ostalih klubova  koji  egzistiraju mnogo duže.

K.K.”KOŠ” je ove godine došao do brojke od preko 400 polaznika,što pokazuje da imamo kvalitetan rad I vrhunske trenere.To dokazuju I ostvareni rezultati,gdje su sve selekcije-pioniri,kadeti i juniori zadnjih godina učesnici završnica prvenstva BiH.

Stalni smo učesnici u Kantonalnoj ligi kao i u državnoj ligi mladih.Od ove godine učestvujemo u Ligi KS sa čak 9 selekcija ( 2 pionirske,2 kadetske,2 juniorske,minibasket i 2 ženske ekipe-kadetkinje i pionirke).

Pored organizacije kampova (Ljetni kamp u Dubrovniku i zimski kamp na Igmanu) i “6-to aprilskog turnira”, K.K.”KOŠ” je stvorio niz vrhunskih mladih košarkaša i reprezentativaca.

Dosadašnji reprezentativci našeg kluba su: Berin Gudić,Nedim Tunović,Ivo Miličević,Edin Atić,Džanan Musa,Sandro Antunović,Rijad Avdić,Kenan Čoloman,Mirković Vedran ,Amar Barukčija i Timur Ovčina.

Širom Europe naši igrači nastupaju za velike klubove: Džanan Musa u K.K.”Cedevita”, Rijad Avdić u K.K. “Alba Berlin”,Ivo Miličević u K.K. “KVARNER” I Edin Atić u K.K.”AEK Atena”.

Ponosni smo na naše kadetske reprezentativce BiH (Amar Barukčija,Timur Ovčina,Vedran Mirković i Džanan Musa uz trenera Enesa Numanovića) koji su Europski kadetski prvaci!!!

Kvalitet rada sa djecom su prepoznale škole i u drugim gradovima,pa tako danas “KOŠ” ima svoje pogone pored Sarajeva i u Vogošći,Semizovcu,Brezi,Varešu i Ilijašu.

Zanimanje za rad i za talentovanu djecu KK”KOŠ” raste te se mnogi timovi iz regiona i Evrope raspituju za igrače Koš-a ( Olimpija, Cibona, Kvarner, Efes Pilsen…) što je jedan od najozbiljnijih pokazatelja da je KK”KOŠ” uradio veliki posao u oblasti stručnog i psiho-fizičkog razvoja te otkrivanju talenta i usmjeravanju tog talenta ka vrhunskim rezultatima.

CILJEVI

Primarni i osnovni cilj KK”KOŠ” jeste masovnost i omogućavanje što većem broju djece da se bave košarkom,sportom uopšte. Da bi sve aktivnosti bile upotpunjene i realizovane, to zahtjeva stručan rad na visokom nivou.
KK „KOŠ” škola košarke Sejo Bukva želi prije svega da uključi sve više mladih ljudi, koji bi ulicu i negativne uticaje zamjenili zdravim i uređenijim životom i pomoći u stvaranju istaknutih sportista koji će svojim radom i uspjesima doprinijeti da naša zemlja bude sportska nacija.

Nudimo:
-Vrhunski rad
-Vrhunsko obrazovanje
-Vrhunsku zdravstvenu brigu

Dijete postaje zdrava ličnost

Otkrivamo talente i stvaramo vrhunske igrače.

Pridružite se,očekujemo vas!!!!

Dobrodošli!

Uz srdačan pozdrav;
KK”KOŠ”

PREDSJEDNIK
Šejla Bukva

Read 7757 times
More in this category: Lokacija »


KK”KOŠ”-Sarajevo je osnovan 08.06.2007.godine od strane bivšeg vrhunskog igrača i reprezentativca BiH Seje Bukve. Klub počinje zvanično sa radom u oktobru mjesecu 2007.godine, stidljivo i neopaženo sa svega 50-tak dječaka i djevojčica. Vođen vizijom svog osnivača Seje Bukve, malo po malo, iz mjeseca u mjesec masovnost u klubu postaje veća...
Više o nama...

[icon name="facebook" /]