Zdravlje i ishrana

Zdravlje i ishrana (2)

Trening

Written by
Published in Zdravlje i ishrana


Skok broj dva, tema trening, idemo odmah na stvar.

U prvom dijelu Skok-a mogao si pročitat o osnovama prehrane, o tome koje vrste hrane postoje, kako se kalorije broje, dobivaju i gube i slično. Danas je tema treniranje, na isti način pozabavit ću se osnovama treniranja, nabijanju mišićne mase, ali ponovo se (nakratko) dotaknut i prehrane, jer jedno bez drugog jednostavno ne ide. Pa onda hajde bez previše tipkaranja uokolo, idemo na posao. Ljeto je divno, temperatura taman, kiše ima ko u priči, bit će krumpira, samo šta je sve to malo kasno počelo padat pa su masline sve propale. Nema veze. Ajmo na trening.

Košarkaška kondicija-osnove ishrane

Written by
Published in Zdravlje i ishrana

Košarkaška kondicija, kondicija za igranje košarke, kondicija košarkaša. Ne znam kako bi ju tačno formulirao da zvuči doktorski, šta je možda i bolje jer nisam doktor. Možda najbolje šta mogu smislit – košarkaška kondicija je sve šta koristite u košarci osim golih osnova tog sporta – šuta i driblinga. Šut i dribling su jedinstveni za košarku, kao šta je lupanje lopte nogom jedinstveno za nogomet ili štipanje Speedo gaćica za vaterpolo. Kad savladaš šut i dribling, ostaje ti napucavat kondiciju.


KK”KOŠ”-Sarajevo je osnovan 08.06.2007.godine od strane bivšeg vrhunskog igrača i reprezentativca BiH Seje Bukve. Klub počinje zvanično sa radom u oktobru mjesecu 2007.godine, stidljivo i neopaženo sa svega 50-tak dječaka i djevojčica. Vođen vizijom svog osnivača Seje Bukve, malo po malo, iz mjeseca u mjesec masovnost u klubu postaje veća...
Više o nama...

[icon name="facebook" /]